URL Parameters چیست؟

فهرست مطالب

URL Parameters چیست؟

مقدمه

در واقع URL Parameters ها شامل دامنه وب سایت و آدرس صفحات مختلف آن می باشند که هر وب سایتی می تواند از یک نوع ساختار URL خاص در وب سایت خود استفاده کند. البته استفاده کردن از نام های مناسب و روش های استاندارد در پیاده سازی URL های هر وب سایت، یکی از نکات مهم سئو می باشد چون اگر URL های یک وب سایت استاندارد نباشند موتورهای جستجو یک امتیاز منفی به آن می دهند و روی سئو بسیار تاثیر گذار است. در این مقاله نکات مفیدی درباره URL و پارامترهای آن صحبت خواهیم کرد.

URL Parameters چیست

 URL Parameters چیست؟

هر URL وب سایت دارای تعدادی پارامتر می باشد که نشان دهنده این است که کاربر در چه صفحه و کجای وب سایت قرار دار. مثلا اگر آدرس یک وب سایت فروشگاه اینترنتی “www.mywebsite.com” باشد، هنگام مراجعه کاربر به صفحه محصولات باید چنین آدرس URL ای ایجاد شود: “www.mywebsite.com/productslist” که در این جا “productslist” نام صفحه محصولاتی می باشد که کاربر فعلی در آن است. حال اگر کاربر روی یک محصول کلیک کرد تا بتواند مشخصات آن را مشاهده کند، مثلا باید URL وب سایت به این آدرس تغییر کند: “www.mywebsite.com\productslist/256” که عدد “256” در واقع شناسه محصولی است که کاربر در حال مشاهده آن است و شناسه محصول بعدی احتمالا “257” می باشد. در نتیجه این گونه آدرس دادن به وب سایت یک نوع آدرس دهی استاندارد می باشد و ربات های خزنده و موتورهای جستجو میتوانند به راحتی وب سایت شما را به مخاطب نشان دهند و کمک بزرگی به سئو آن نیز می شود. البته دقت شود که مدل های مختلف URL نیز وجود دارد که شما با مراجعه به هر وب سایت و بازدید از صفحات مختلف آن می تواند URL های آن ها را مشاهده کنید.

 انواع URL Parameters

 

URL Parameters های پسیو:

این نوع URL تنها جهت مرتب کردن و تعریف SessionId ها مورد استفاده قرار می گیرد که هدف اصلی آن تحلیل رفتار بازدیدکنندگان و مخاطبان وب سایت می باشد. Passive URL Parameters ها هیچ تاثیری در سئو وب سایت و همچنین نوع نمایش صفحات آن ندارد. URL Parameters های پسیو در URL اصلی سایت بعد از یک علامت سوال “؟” و به صورت Sessionid = 256 وارد می شوند.

URL Parameters های اکتیو:

این نوع برخلاف نوع قبلی هم در نحوه نمایش استاندارد وب سایت و هم در سئو آن بسیار موثر می باشند و از ایجاد URL های تکراری نیز جلوگیری می شود. انواع URL Parameters های اکتیو به شرح زیر می باشند:

  • Narrowing: این نوع یکی از مهم ترین انواع پارامترها می باشد که باعث فیلتر شدن مناسب صفحات می شود و نحوه نوشتن آن در URL صفحه اصلی اینگونه است: model=apple
  • Sorting: از این پارامتر جهت مرتب سازی صفحات استفاده می شود که نوع مرتب سازی نیز بر اساس حروف الفبا، قیمت، تاریخ، مدل و … می باشد و نحوه نوشتن آن در URL صفحه اصلی اینگونه است:
    sort=price یا sort=model یا …
  • Pagination: از این پارامتر جهت صفحه بندی استفاده می شود. مثلا وقتی محصولات داخل یک وب سایت اینترنتی زیاد است از Pagination جهت صفحه بندی محصولات استفاده می کنند. نحوه نوشتن آن در URL صفحه اصلی اینگونه است: page=1 یا page=02 یا …
  • Specifying: از این پارامتر جهت مشخص کردن نوع تولید محتوا و نمایش محتوایی خاص استفاده می شود و نحوه نوشتن آن در URL صفحه اصلی اینگونه است: store=men
  • Translating: از این پارامتر جهت نمایش صفحات وب به زبان های دیگر استفاده می شود که مهم ترین کاربرد آن در وب سایت هایی می باشد که از قابلیت دو زبانه پشتیبانی می کنند. نحوه نوشتن آن در URL صفحه اصلی اینگونه است: lang=fr

 

تاثیر URL Parameters در سئو وب سایت

 

همان طور که دیدیم، URL Parameters ها مدل های آدرس دهی مختلف صفحات اینترنتی می باشند که باید آن ها را هنگام طراحی وب سایت خود نیز لحاظ کنیم. استفاده از این قالب های استاندارد هم باعث تعامل داشتن بهتر مخاطب با وب سایت می شود و هم ربات های خزشگر و موتورهای جستجو راحت تر می توانند وب سایت شما را بررسی کنند و در نتیجه می تواند جهت سئو وب سایت بسیار موثر باشد. به بیانی ساده تر URL Parametersها را می توان شبیه به آدرس یک شهر در نظر گرفت. بدین صورت که این شهر مانند یک وب سایت از ناحیه و خیابان های مختلفی تشکیل شده است و هنگام ورود به هر ناحیه آن، جی پی اس نقشه شما مشخص می کند که الان کجا هستید و اطلاعات مختلفی نیز از مناطق اطرافتان در اختیار شما قرار می دهد. URL Parametersها نیز حکم همین نقشه را برای موتورهای جستجو و ربات های خزشگر دارند و اگر به خوبی نتوانند از روی آن وب سایت شما را بررسی کنند در حقیقت تاثیر بسیار بدی بر سئو وب سایت دارد.

 

تنظیم کردن URL Parameters در گوگل سرچ کنسول:

 

با استفاده از این ابزار می توانید پارامترهای URL وب سایت خود را تنظیم کنید و آن را برای موتورهای جستجو بهینه کنید. جهت انجام این کار بهتر است مراحل زیر را دنبال کنید:

  • پارامترهای ردیابی، باعث تغییری در محتوای صفحات نمی شوند بنابراین آن ها را به عنوان URLهای Representative در نظر بگیرید.

  • پارامترهایی که وظیفه مرتب کردن محتواهای صفحه را دارند به عنوان Sorts تنظیم کنید. اگر این پارامتر توسط مخاطب و به صورت دلخواه وارد می شود در نتیجه وضعیت Crawl را تغییر دهید به حالت No URLs اما اگر این پارامتر به صورت پیش فرض تعیین می شود، Only URLs With Value را انتخاب و مقدار یا همان Value مدنظر را وارد کنید.

  • پارامترهایی که وظیفه فیلتر کردن صفحات را دارند به صورت Narrows تنظیم کنید و اگر به سئو هیچ ربطی نداشته باشند مقدار Crawl را برابر No URLs و اگر به سئو مرتبط هستند، آن را روی Every URL تنظیم کنید.

  • آن دسته از پارامترهایی که نشان دهنده گروه مشخصی از محتوا هستند را به صورت Specifics در نظر بگیرید. به صورت پیش فرض این باید یک URL ثابت باشد اما اگر امکان آن نیست بهتر است که آن را به صورت Every URL در نظر بگیرید.

  • پارامترهایی که وظیفه ترجمه صفحات یا محتواها را برعهده دارند را به عنوان Translates تنظیم کنید.

  • پارامترهایی هم که یک صفحه جزئی تر از یک صفحه کل را نشان می دهند، یعنی وظیفه صفحه بندی دارند را به عنوان Pagination در نظر بگیرید.

 

استفاده کردن مناسب از URL Parameters

سفارش تولید محتوا

 

در بخش قبل دیدیم که رعایت اصول استاندارد در URLها می تواند در سئو وب سایت نیز بسیار موثر باشد اما بسیار از اوقات URLهای طولانی و استفاده کردن از پارامترهای مختلف در URL اصلی سایت باعث می شود تا ربات های خزنده و موتورهای جستجو با مشکل مواجه شوند. در حقیقت شما تا جایی که امکان دارد باید از پارامترهای مهم و با تعداد کم در URL استفاده کنید. بررسی نکات زیر می تواند در این زمینه برای شما مفید باشد

URL Parameters باعث هدر رفتن Crawl Budget می شود:

استفاده کردن از پارامترهای بی ارش و یا تعداد بالای پارامترها می تواند خزنده های وب را با مشکل مواجه کند و روی وب سایت شما تاثیر منفی بگذارد.

استفاده از پارامترهای غیر استاندارد در URL احتمال کلیک کاربران را کم می کند:

احتمالا برای شما نیز پیش آمده است که با دیدن آدرس طولانی یک وب سایت، حس خوشایندی به شما دست نداده و احتمالا دفعه بعد به آن وب سایت مراجعه نخواهید کرد.

پارامترهای URL باعث نصف شدن سیگنال های رتبه دهی صفحات می شوند:

اگر شما دارای نسخه های زیادی از تعدادی محتوای صفحه یکسان دارید، این موضوع تاثیر منفی بر روی سیگنال های رتبه دهی وب سایت شما دارد. در واقع این کار باعث گیج شدن ربات های خزشگر می شود و آن ها را با چالش مواجه می کند و نمی توانند بفهمد که کدام صفحه رقابتی جهت ایندکس شدن را برای کوئری های جستجو لحاظ کند.

سخن پایانی:

در این مقاله سعی کردیم تعریف ساده و درستی از URL Parametersها را در اختیار شما قرار دهیم و با مهم ترین پارامترهای مورد استفاده در URLها نیز آشنا شدیم. نکته مهمی که وجود دارد این است که URL Parameters تاثیر خوبی بر روی سئو دارند اما به شرطی که به صورت استاندارد از آن ها استفاده شود اما اگر شما به نکات استاندارد دقت نکنید، می تواند تاثیر بسیار بدی بر روی سئو سایت شما داشته باشد.