مقدمه ای بر نقش دامین آتوریتی
نقش DA (دامین آتوریتی) در سئو دامین آتوریتی (Domain Authority) یک نوع پارامتر برای بررسی و تحلیل وب سایت ها است که توسط شرکت ماز ارائه شده است. در واقع دامین اتوریتی یا همان DA ابزاری برای بررسی میزان قدرت یک وب سایت می باشد که با عددی بین 1 تا 100 مشخص می شود که هر چقدر دامین آتوریتی یک سایت عدد بیش تری باشد به معنی قوی بودن و معتبر بودن آن وب سایت است. در این مقاله نکات مفیدی درباره دامین آتوریتی و نقش آن در سئو را با هم بررسی خواهیم کرد. دامین آتوریتی (Domain Authority) و پیج آتوریتی (Page Authority).
علاوه بر تعریفی که از دامین اتوریتی داشتیم، اصطلاح دیگری به نام پیج اتوریتی (Page Authority) داریم که همان طور که از نام آن مشخص است این معیار در واقع قدرت یک صفحه خاص از یک وب سایت را نشان می دهد که با توجه به یک وب سایت که صفحات مختلفی دارد در نتیجه پیج آتوریتی های مختلفی نیز دارد. پیج آتوریتی نیز مانند دامین آتوریتی با یک عدد بین 1 تا 100 مشخص می شود. البته دامین آتوریتی معیار مناسب و قدرتمند تری نسبت به پیج اتوریتی می باشد.
نقش DA (دامین آتوریتی) در سئو
خیلی از افراد تصور می کنند هر چقدر دامین آتوریتی وب سایت شان بالاتر باشد در نتیجه تاثیر بیش تری روی سئو وب سایت آن ها دارد و مدام در حال بالا بردن عدد دامین آتوریتی وب سایت خود هستند اما در حقیقت این نوع تفکر اشتباه است. در واقع دامین آتوریتی هیچ تاثیری بر روی سئو وب سایت شما ندارد بلکه برعکس است یعنی برای این که دامین آتوریتی بالایی داشته باشید، باید از قبل نکات و استانداردهای سئو وب سایت را خوب رعایت کرده باشید و در طول زمان روی آن کار کنید. پس اگر شما روی سئو وب سایت خود متمرکز شوید و محتواهای استاندارد روی آن قرار دهید در نتیجه کمک بزرگی نیز به دامین اتوریتی وب سایت خود کرده اید.
راه های افزایش دامین آتوریتی
نقش DA (دامین آتوریتی) در سئو تولید محتوا سئو شده:
محتوا خوب پادشاه است و شما باید در وب سایت خود به طور منظم محتوای سئو شده مناسب قرار دهید تا سئو و کاربران وب سایت خود را بالا ببرید و به واسطه بالا رفتن سئو در نتیجه دامین آتوریتی (Domain Authority) وب سایت شما نیز بیش تر خواهد شد.
لینک سازی داخلی:
تعریف لینک سازی داخلی بدین صورت است که مثلا شما در حال توضیح درباره یک نوع گوشی موبایل هستید و در محتوای خود مخاطب را جهت کسب اطلاعات بیش تر، ترغیب به خواندن صفحه ی دیگری در وب سایت خود می کنید و آدرس آن صفحه را نیز در اختیار او قرار می دهید. لینک های داخلی که در بین صفحات مختلف وب سایت شما قرار دارند باعث یکپارچگی و انسجام بیشتر وب سایت شما می شوند.
لینک سازی خارجی:
این نوع لینک سازی برخلاف لینک سازی داخلی، به آدرس صفحات و وب سایت های دیگر ارجاع داده می شود که البته روی سئو نیز موثر است چون موتورهای جستجو ارتباط شما با وب سایت دیگری را می فهمند و شما را در یک حوزه کاری قرار می دهند. در نتیجه با گذشت زمان، مخاطبان آن وب سایت به کاربران شما تبدیل خواهند شد.
سرعت بالای وب سایت:
سرعت سایت یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار در سئو و در نتیجه کمک به دامین آتوریتی می باشد پس با ابزارهای و روش های مختلف سعی کنید سرعت وب سایت خود را افزایش دهید.
فعالیت در شبکه های اجتماعی:
فعالیت در شبکه های اجتماعی و تبلیغات در آن باعث می شود تا میزان ورودی مخاطب به وب سایت شما افزایش یابد. این موضوع باعث می شود تا گوگل وب سایت شما را به عنوان یک وب سایت رسمی بشناسد و در نتیجه بر روی دامین آتوریتی آن نیز موثر خواهد بود.
قدمت دامنه:
هر چقدر از قدمت دامنه وب سایت شما بگذرد مشخص می شود که فعالیت و قدمت کسب و کار شما نیز بیش تر است در نتیجه از لحاظ دامین آتوریتی وب سایت شما جایگاه مناسبی پیدا خواهد کرد.
امتیازات دامین آتوریتی (Domain Authority)
- امتیاز بین 0 – 10: وب سایت هایی که به تازگی ساخته شده اند معمولا در این بازه امتیازی قرار دارند.
- امتیاز بین 10 – 20: بعد از گذشت مدتی از فعالیت یک وب سایت با رعایت نکات پایه ای و استاندارد سئو، می تواند به این عدد برسد.
- امتیاز بین 20 – 30: تلاش یک وب سایت یا کسب و کار در رسیدن به تعداد بالای مخاطب و دادن خدمات به کاربران، باعث دریافت این امتیاز می شود.
- امتیاز بین 30 – 40: این وب سایت ها در طول زمان به طور مداوم فعالیت کرده اند و قرار است به یک کسب و کار و وب سایت معتبر تبدیل شوند اما هنوز جای کار دارند.
- امتیاز بین 40 – 50: وب سایت هایی با این امتیاز معمولا به جایگاه خوبی از نظر کسب و کار دسته پیدا کرده اند.
- امتیاز بین 50 – 60: این وب سایت ها جزو وب سایت های پرطرفدار و شناخته شده در یک حوزه خاص می باشند که با تولید محتوا و خدمات در درازمدت رشد کرده اند.
- امتیاز بالای 70: وب سایت های معروف و کسب و کارهای شناخته شده نیز دارای امتیاز دامین آتوریتی (Domain Authority) بالای 70 می باشند.
مزایای دامین آتوریتی (Domain Authority)
داشتن یک جایگاه مناسب در بین رقبا و استفاده از آن جهت ابزاری برای جذب مخاطب.
باعث افزایش موقعیت وب سایت شما در SERP خواهد شد.
باعث افزایش فروش محصولات یا خدمات شما به مشتری خواهد شد.
باعث جذب پست های اسپانسری برای وب سایت شما خواهد شد.
باعث می شود تا تبلیغ کنندگان زیادی در مقیاس های بزرگ جذب وب سایت شوند.
علت تغییرات مداوم دامین آتوریتی (Domain Authority) وب سایت
- گاهی اوقات برخی از وب سایت های معروف با کاهش دامین آتوریتی (Domain Authority) و پیج آتوریتی (Page Authority) مواجه می شوند که بررسی این که عامل اصلی این مشکل چیست، کمی دشوار است اما اگر شما نیز با این مشکل مواجه شدید بهتر است تا موارد زیر را بررسی کنید چون احتمالا یکی از موارد زیر می تواند باعث بروز این مشکل باشد.
- ممکن است سایت هایی با دامین آتوریتی نسبتا بالا، افزایش تعداد لینک هایی بالایی داشته باشند و چون دامین آتوریتی کاملا نسبی است در نتیجه دامین آتوریتی وب سایت شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
- امکان دارد بک لینک های وب سایت شما در طول زمان بسیار بیش تر شده باشند و هنوز توسط ربات های خزشگر Mozscape دیده نشده باشند. بنابراین با آپدیت جدید Mozscape این مشکل احتمالا رفع خواهد شد.
- امکان دارد از تعدادی وب سایت که هیچ ارتباطی با رتبه بندی گوگل ندارند بک لینک دریافت کرده باشید.
- گاهی اوقات نیز مشکل محاسباتی پیش می آید بدین صورت که برای گرد کردن یک عدد، حد پایین آن را درنظر می گیرند و بدین صورت دامین آتوریتی ممکن است پایین تر نشان داد شود.
مطالب پیشنهادی: ریپورتاژ آگهی چیست؟
ابزار بررسی نقش DA (دامین آتوریتی) در سئو (Domain Authority)
جهت این که دامین آتوریتی وب سایت خود را مشاهده کنید می توانید به سادگی از وب سایت moz.com استفاده کنید. جهت این کار باید یک حساب کاربری در این وب سایت ایجاد کنید که ایجاد کردن آن نیز به راحتی امکان پذیر است. بعد از ایجاد حساب کاربری وارد وب سایت می شوید در قسمت Link Explorer سایت، آدرس وب سایت خود را وارد کنید. در این بخش نیز می توانید عدد مربوط به دامین آتوریتی وب سایت خود را مشاهده کنید و به صورت مرتب آن را بررسی تا از وضعیت وب سایت خود در دراز مدت اطلاع داشته باشید. نکته ای که وجود دارد این است که شما می توانید با تولید محتوای سئو شده در دراز مدت، نقش محتوا در دامین آتوریتی وب سایت خود را نیز بررسی کنید بدین صورت که با تحلیل محتواهای قرار گرفته در وب سایت و بررسی دامین آتوریتی می توانید ارتباط بین نوع و میزان محتوی تولید شده با امتیاز دامین آتوریتی بفهمید تا از این پس هدفمندتر محتوا تولید کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم نکات مفیدی درباره دامین آتوریتی و نقش آن در سئو را با هم بررسی کنیم و اطلاعات خوبی را در اختیار شما قرار دهیم. نکته ی مهمی که وجود دارد این است که دامین آتوریتی هیچ تاثیری بر روی سئو وب سایت ندارد بلکه این جمله برعکس است و باید بگوییم که هر چقدر روی سئو سایت خود کار کنید، در حقیقت کمک به بالابردن امتیاز دامین آتوریتی آن کرده اید.