مقدمه
عنوان نویسی در محتوا یکی از موارد بسیار مهمی است که باید در تولید محتوای خود رعایت کنید. سعی کنید در محتواهای خود از عنوان و زیر عنوان های مناسب و جذاب استفاده کنید تا نظر مخاطبان را جذب کنید. موتورهای جستجو روی عناوین نیز حساس هستند و بر اساس عناوینی که در محتواهای خود به کار می برید، محتواها را به مخاطب پیشنهاد می دهند. نکته ای که وجود دارد این است که سعی کنید با قرار دادن عنوان و زیر عنوان های مناسب، محتوای خود را به بخش های مختلفی تقسیم کنید تا مخاطب با دیدن زیر عناوین موجود در محتوا، بتواند تصمیم بگیرد که چه بخش هایی را مطالعه کند. در این مقاله نکات مفیدی درباره عنوان نویسی در محتوا، مزیت های عنوان مناسب، راهکارهای نوشتن عنوان خوب، استراتژی عنوان نویسی در محتوا و… را با هم بررسی خواهیم کرد.
دلیل عنوان نویسی در محتوا
شما با عنوان نویسی می توانید یک دید خوب را نسبت به موضوع محتوا به مخاطب دهید و در واقع اولین چیزی که کاربر را ترغیب می کند که وارد وب سایت شما شود و محتوای شما را مطالعه کند، یک عنوان جذاب می باشد. این خیلی مهم است که از کلمات کلیدی و جذاب در محتوا خود استفاده کنید، چون همین عنوان هست که باعث می شود تا آمار بازدید سایت شما بالا رود و مخاطبان تمایل به خواندن محتوای شما کنند.
مطالب پیشنهادی: ریپورتاژ آگهی چیست؟
راهکارهای مناسب جهت عنوان نویسی
عنوان جذاب:
سعی کنید از کلمات و عبارات جذاب در محتوای خود استفاده کنید تا مخاطب در همان لحظه اول و تنها با دیدن محتوای شما، ترغیب شود که لینک وب سایت شما را باز و محتوای شما را مطالعه کند.
کلمات کلیدی:
به کار بردن کلمات کلیدی در عنوان، یکی از نکات بسیار مهمی است که حتما باید آن را در عنوان محتواهای خود به کار ببرید. اگر از کلمات کلیدی و مناسب جهت عنوان نویسی در تولید محتوا خود استفاده کنید، هم به سئو وب سایت خود کمک کرده اید و هم آمار بازدید وب سایت و محتوا خود را بالا برده اید.
عنوان های شوکه کننده:
هر چقدر عنوان محتوای خود را شگفت انگیز بنویسید و باعث تعجب مخاطب شود، درصد بازدید محتوای شما نیز بالا می رود. البته دقت کنید که نباید در عنوان محتوای خود دروغ بگویید وگرنه اعتماد مخاطب نسبت به وب سایت شما از دست می رود، بلکه باید یک عنوان تعجب آور یا شگفت انگیز انتخاب کنید تا مخاطب با دیدن آن کنجکاو شود و سریع وارد وب سایت شما شود.
استفاده از اعداد:
می توانید از اعداد جهت عنوان نویسی نیز استفاده کنید تا فهم خوبی به مخاطب دهید. مثلا ” 10 وب سایت معروف کاریابی” یا “5 روش خانگی جهت لاغری”. به کار بردن اعداد در عنوان نویسی محتوا، یک حس اعتماد به مخاطب می دهد.
بررسی وب سایت های دیگر:
سعی کنید در ابتدا موضوع محتوا خود را در اینترنت جستجو کنید و وب سایت هایی که در این زمینه تولید محتوا می کنند را پیدا و عنوان محتواها را بررسی کنید تا از این طریق جهت عنوان نویسی در محتوا ایده بگیرید و سعی کنید که عنوان های تکراری ننویسید.
استفاده از کلمه “دلیل” یا “علت”:
شاید باور نکنید اما استفاده از این دو کلمه یا برخی از کلمات مترادف آن جهت عنوان نویسی در محتوا، تاثیر بسیار زیادی دارد و معمولا مخاطبان در اینترنت به دنبال دلیل یا علت یک واقعه یا موضوع خاص هستند. مثلا شما هر موضوعی را در نظر بگیرید، تقریبا می توان به نوعی از این دو کلمه در عنوان آن استفاده کرد و این چنین احتمال بالایی وجود دارد که مخاطب محتوای شما را مطالعه کند.
استفاده از نرم افزار معروف:
نکته مهم دیگری که جهت عنوان نویسی در محتوا باید به آن دقت کنید، به کار بردن ابزارها و نرم افزارهای معروف است. اگر در مورد موضوعی که محتوا می نویسید نرم افزار یا ابزار خاصی وجود دارد، می توانید آن را در عنوان محتوا به کار ببرید تا نظر مخاطب را جلب کند. مثلا به جای نوشتن ” آموزش فیلتر گذاری روی تصاویر” می توانید از عنوان “آموزش فیلتر گذاری روی تصاویر با فتوشاپ” استفاده کنید که آمار بازدید محتوای شما را چندین برابر می کند.
استفاده از اسامی افراد معروف:
می توانید عنوان محتوای خود را به نوعی ربط دهید با اسامی افراد معروف تا نظر مخاطب را جلب کند. مثلا در زمینه ای که محتوا تولید می کنید، جستجو کنید و افراد معروف را پیدا و سپس از اسامی آن ها استفاده کنید.
نداشتن غلط املایی:
داشتن غلط املایی در محتوا و عناوین آن، اثر بدی روی مخاطب می گذارد و همچنین روی سئو سایت شما نیز تاثیر گذار است، بنابراین نهایت دقت را در عنوان نویسی در محتوا داشته باشید.
مطالب پشنهادی: بازاریابی محتوا چیست؟ | انواع بازاریابی محتوا
استراتژی عنوان نویسی
در این بخش تعدادی عنوان استاندارد را لیست کرده ایم تا با عنوان نویسی در محتوا به صورت استاندارد آشنا شوید.
در واقع شما باید نیاز مخاطب را بشناسید و با اعمال استراتژی های مناسب جهت عنوان نویسی در محتوا، او را مجبور به خواندن محتوای خود کنید. در زیر برخی استراتژی های عنوان نویسی در تولید محتوا و چندین مثال را آورده ایم
وعده دادن و رسیدن به رویاها:
با بررسی نیاز مخاطب و نوشتن عنوان جذابی در این زمینه، سعی کنید به آن ها وعده رسیدن به آرزو برطرف کردن نیازهایشان را دهید. مثلا به جای نوشتن عنوان “آموزش کنکوری دروس ریاضی” می توان از عنوان “رسیدن به درصد بالای ریاضی کنکور” استفاده کرد. همان طور که می بینید در عنوان اول هیچ وعده ای داده نشده است و زیاد برای مخاطب جذاب نیست اما در محتوای دوم شما به مخاطب وعده و رسیدن به یک هدف را می دهید پس اعتماد او به شما چندين برابر خواهد شد.
ترساندن مخاطب:
یکی دیگر از استراتژی های عنوان نویسی در تولید محتوا، ترساندن مخاطب است. مثلا به جای نوشتن عنوان “همه چیز در مورد کبد چرب” می توان از عنوان “خطرات ابتلا به کبد چرب” استفاده کرد. همان طور مشخص است، عنوان دوم یک ترس و دلهره را در مخاطب به وجود می آورد و اگر دو عنوان محتوای قبلی در یک صفحه برای مخاطب نشان داده شود، به احتمال خیلی زیاد مخاطب محتوای دوم را مطالعه می کند.
آرامش دادن:
در برخی موارد نیز باید در مورد یک محتوا، از به کار بردن کلمات آرام بخش استفاده کنید و الیته این بستگی به موضوع محتوا و استراتژی که در پیش گرفته اید دارد. مثلا برای نوشتن محتوا درباره درمان بیماری ها، می توان از این نوع استراتژی عنوان نویسی در محتوا استفاده کرد. مثلا به جای نوشتن عنوان “همه چیز درباره عمل جراحی دست” می توان از عنوان “روش های حفظ آرامش قبل از رفتن به اتاق عمل” استفاده کرد. در واقع وقتی مخاطب کلمات کلیدی اتاق عمل یا عمل جراحی دست را جستجو می کند با یک ترس مواجه است و به دنبال برطرف کردن و رسیدن به آرامش است که در این جا وقتی عنوان دوم را ببینید، قطعا مشتاق تر است که آن را مطالعه کند.
مطالب پیشنهادی: طراحی سایت + تعرفه ها
احساس نیاز:
یکی از استراتژی های موثر جهت عنوان نویسی در محتوا، احساس نیاز به وجود آوردن در مخاطب می باشد. سئو سایت چیست؟ این استراتژی عنوان نویسی در محتوا را می توان زمانی به کار برد که قصد فروش محصولات یا خدمات خود را در بستر اینترنت داشته باشید. مثلا به جای نوشتن عنوان “فیلم های کنکوری” می توان از عنوان “چرا باید فیلم های کنکوری تهیه کنیم؟” استفاده کرد. همان طور که می بینید، عنوان دوم باعث می شود تا مخاطب فکر کند که استفاده از فیلم های کنکوری واقعا لازم است و باید علت آن را بفهمد بنابراین کنجکاو می شود تا محتوای شما را بخواند.
آیا عنوان نویسی در محتوا مهم است؟
با نکاتی که در بخش های قبل گفته شد، قطعا به اهمیت عنوان نویسی در محتوا پی برده اید. عنوان شما اولین چیزی است که مخاطب می بیند و راه ورود به وب سایت شما است بنابراین به اندازه ای که روی خود محتوا حساس هستید، باید به همان اندازه نیز روی عنوان نویسی در محتوا حساس باشید. نکته بسیار مهمی که در این مقاله توضیح دادیم و در کمتر منبع دیگری می توان آن را یافت، استفاده از تکنیک استراتژی عنوان نویسی در محتوا است که شما با توجه به نوع محتوا و هدفی که دارید، می توانید یکی از استراتژی های عنوان نویسی در محتوا موجود در بخش قبل را به کار گیرید یا خودتان یک استراتژی عنوان نویسی در تولید محتوا تدوین کنید.